Spar smart

Et mål med å lage budsjett / regnskap er å kunne spare penger ved å gjøre smarte valg i hverdagen uten å gå ned på livskvaliteten. Ha kontroll med økonomien din, slik at du kan utnytte de mulighetene som byr seg.

tusenlapper

Spar tusenlapper med enkel planlegging. Foto: Stig-Espen Soleng sxc.hu

Betal ekstra ned på lånet når renten er lav
Når renten er lav, bruk noe av pengene du får til overs til å betale ekstra ned på lånene dine. Dette vil gi deg mindre lån, og lavere rente i fremtiden. Dine penger har regnet ut at om man har et boliglån på 2 millioner med løpetid på 25 år og betaler ned 50 000 ekstra på dette i år vil dette spare deg for 46 645 kr i renter. (Ettersom renter gir skattefradrag vil nettoeffekten bli mindre).

Planlegg matvareinnkjøpene
Ved å handle en gang i uken, la barna være igjen hjemme og handle mat på tilbud kan en familie enkelt spare 20 – 30 % på matbudsjettet uten å gå ned på kvaliteten. I tillegg kan en familie spare 35 000 kr i året på å handle butikkenes billigmerker (First price, Coop, Euroshopper erc.) i stedet for original produktene.

Ta bryet med å bytte bank
Det er gjort på noen få minutter å opprette kundeforhold i en ny bank. Hvilken bank som til envher tid har best sparerente finner på finansportalen.no. Dine penger har regnet ut at om man har 50 000 i sparebeløp så tjener man i underkant av 10 000 kr (justert for skatt og inflasjon!) i løpet av 10 år på å bytte fra en av de 5 dårligste bankene til en av de 5 beste. Det blir en høy timelønn for den tiden det tar å bytte bank.

Media: vg

Tagged with: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge