Sparetips #1

Kyllingfilet er en absolutt middagsfavoritt i vår familie. Det er sunt, smaker godt og kan varieres i det uendelige. Desverre er kyllingfilet en vare som kan gi store utslag på matbudsjettet. men prisforskjellene er store, og det går an å kjøpe kyllingfilet på budsjett.

Norgesgruppen sine butikker selger en rekke varer under sitt eget merke First Price. Kjøper man frosne kyllingfileter fra First Price får man 2 kg til 117 kr (hos Kiwi). Det gir en kilopris på 58.5 kr. Kjøper man derimot ferske kyllingfileter fra Prior koster en familiepakning på 650 g 139 kr. Dette gir en kilopris på litt over 200 kr.

For en familie på 4 regner man at det går med 650 g pr middag. Da vil man, om man kjøper frosne kyllingfileter, få 3 middager i en 2 kg pakke mot en middag i en fersk familiepakning. Prisen pr middag med frossen kylling blir da 39 mot 139 for fersk kylling. Enkel matte tilsier da at man sparer 100 kr pr middag ved kjøp av frossen kylling.

Tagged with: , ,
One comment on “Sparetips #1
 1. Bård says:

  Vi kjøper som regel hel kylling på tilbud, det blir fine fileter, drumsticks som er utrolig fine å grille eller lage lørdagskos med, alt det andre kjøttet koker vi og bruker i salater. Til slutt går beina knekte nedi gryten med restegrønnsaker og blir til vidunderlig kraft som er suverent å lage meget god suppe på. 2 hele kyllinger blir da 4 sunne middager for 4 personer.

  Dag 1.Fileter
  Dag 2. Salat med kylling
  Dag 3. Drumsticks i en meksikansk rett. e.l.
  Dag 4. Suppe med basis i kyllingkraften, for eksempel ekte hjemmelaget tomatsuppe e.l.

  Dette dekker kjøttbehovet for en uke for vår familie, så har vi normalt 2 dager med fisk og fiskerester, og til slutt en vegetar eller grøt dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge