Versjon 3 er nå tilgjengelig

utvikling

Versjon 3 er nå tilgjengelig for nedlasting. En rekke forbedringer blir introdusert i denne versjonen:

  • Støtte for flere år samtidig.
  • Enkel redigering og enkelt å legge til kategorier.
  • Bedre grafikk og grafer.
  • Overordnet oversikt over egen økonomi.
  • Følg utviklingen av økonomien over flere år.
  • Mer idiot sikkert :)

Versjon 3 er bygget opp rundt PowerPivot. Tidligere ble det benyttet Array. Man trenger da Excel 2013 eller Excel 2010 (med PowerPivot add in) for å benytte seg av denne versjonen. Om du benytter en eldre versjon av Excel eller benytter et annet regneark så er det ikke noe i veien for å fortsette å benytte versjon 2.

Om du har benyttet tidligere versjoner av budsjettet så kan du enkelt få med deg all historikk ved å kopiere data fra input arket i disse filene over i input arket i versjon 3.

Noen skjermbilder fra den nye versjonen:

utvikling

netto verdi

 

hvorerpengene

enkel oversikt

 

Eiendeler

Tagged with: , ,

Versjon 2.0 er nå klar for nedlasting

Personligbudsjett versjon 2.0 er nå klar for nedlasting. Her er det lagt til en del mindre endringer og rettelser etter innspill fra brukerne. Det er også lagt til noen nye grafer. Lykke til med å ta kontroll over økonomien også i 2013!

 

Last ned:

PersonligBudsjett v.2.0

Tagged with: ,

Sparetips #1

Kyllingfilet er en absolutt middagsfavoritt i vår familie. Det er sunt, smaker godt og kan varieres i det uendelige. Desverre er kyllingfilet en vare som kan gi store utslag på matbudsjettet. men prisforskjellene er store, og det går an å kjøpe kyllingfilet på budsjett.

Norgesgruppen sine butikker selger en rekke varer under sitt eget merke First Price. Kjøper man frosne kyllingfileter fra First Price får man 2 kg til 117 kr (hos Kiwi). Det gir en kilopris på 58.5 kr. Kjøper man derimot ferske kyllingfileter fra Prior koster en familiepakning på 650 g 139 kr. Dette gir en kilopris på litt over 200 kr.

For en familie på 4 regner man at det går med 650 g pr middag. Da vil man, om man kjøper frosne kyllingfileter, få 3 middager i en 2 kg pakke mot en middag i en fersk familiepakning. Prisen pr middag med frossen kylling blir da 39 mot 139 for fersk kylling. Enkel matte tilsier da at man sparer 100 kr pr middag ved kjøp av frossen kylling.

Tagged with: , ,

Smugshopping og “svart” familieøkonomi

Fordelene med en felles økonomi

Foto: Mateusz Kapciak, sxc.hu

Hver dag lyver tusenvis av nordmenn til sine ektefeller, samboere og kjærester om sin egen pengebruk. Jeg kjenner flere som ikke ønsker å ha felles økonomi eller la sin ektefelle ha innsyn på bankkontoen. Noen av dem som har felles økonomi gjør store kontantuttak hos matbutikker. Årsaken er at mange er redd for å måtte stå til ansvar for sin egen pengebruk. Dette er vanlige mennesker og ikke kandidater for Luksusfellen. Jeg gir deg her 7 gode grunner for å ha en felles økonomi, bankkonto, regnskap og budsjett. 

Read more ›

Tagged with: , , ,

Versjon 1.5 av budsjettet er klart. Hva er nytt?

Versjon 1.5 inneholder bl.a en helt ny helsesjekk på din økonomi. Her får du raskt oversikt over hvordan det står til med økonomien din og hvilke forbedringspotensialet som finnes. Nytt er også at man kan laste ned en fil med eksempeldata. Det er da enklere å se hva man kan få ut av å benytte budsjettet før man setter i gang å legge inn sine egne tall.

Read more ›

Tagged with: , , ,

Versjon 1.00 av budsjettet lansert

En ny versjon av budsjettet er nå tilgjengelig på nedlastningssiden. Nytt er bl.a at dokumentet ikke er passordbeskyttet, gir mer statistikk og flere verktøy for å lage budsjett. For å overføre data fra en tidligere versjon trenger man kun å kopiere inn det man har lagt inn i Input arket. Read more ›

Tagged with: ,

Slik forvalter du best pengene du får igjen på skatten

Omtrent 75 % av alle lønnstakere har skatt tilgode. Om du er en av disse bør du planlegge hva pengene skal brukes til. Her kommer noen gode forslag. Read more ›

Tagged with: , , , , ,

Slik sparer du med enkle grep store penger på matbudsjettet.

Foto: Cindy Kalamajka, sxc.hu
Foto: Cindy Kalamajka, sxc.hu

En familie på 2 voksne bruker i følge SIFO sitt standardbudsjett 4 440 kr. pr. mnd (53 280 kr. pr. år) på mat. Dette er et svært moderat forbruk. Det er sannsynlig at du vil bruke 10 % – 50 % mer enn forslaget til SIFO, altså tilnærmet 80 000 kr på mat pr. år. Mat vil i de fleste husholdninger utgjøre en av de største utgiftspostene. Det gjør at selv små justeringer kan gi flere tusen kr. spart pr. år. Her er våre tips: Read more ›

Tagged with: , , ,

Slik hopper du av kreditkortkarusellen

Foto: Timo Balk, sxc.hu

Foto: Timo Balk, sxc.hu

Gjeld skaper bekymringer og dårligere økonomi p.g.a rentene du må betale. Kreditkortgjeld og forbrukslån tar nattesøvnen fra mange. Du føler kanskje at en tsunami av gjeld skyller inn over livet ditt og ødelegger alt på sin vei? Ved å ta kontroll over egen økonomi og bli gjeldsfri kan du starte å leve og bygge livet ditt akkurat slik du måtte ønske. Dette krever kun disiplin og motivasjon fra din side. Husk at du gjør dette for deg selv. Read more ›

Tagged with: , , , ,

Spørsmål og svar

Grafikk: Kriss Szkurlatowski, sxc.hu
Grafikk: Kriss Szkurlatowski, sxc.hu

Her finner du svar på noen praktiske problemstillinger når du skal bruke budsjettet.

Q: Kan jeg bruke budsjettet selv om jeg ikke får til å eksportere kontoutskriften fra banken min?

A: Ja, det er ikke noe problem. Du kan legge inn transaksjonene dine manuelt. Dette skal ikke ta så lang tid heller. 30 – 60 min pr. mnd.

Q: Er det viktig at jeg finner riktig kategori når jeg registrerer en utgift eller en inntekt?
 
A: Om du er nøyaktig med når du velger kategori får du en bedre oversikt over hva pengene går til. Statistikken blir også mer nøyaktig og det er enklere å ta avgjørelser om endringer i forbruk og sparing
 
Q: Hvordan skal jeg legge det inn regnskapet når jeg kjøper varer for andre og får igjen penger senere?
A: Om du betaler noe på vegne av andre (venner, familie eller din arbeidsgiver) legger du dette inn som andre utgifter. Når du får pengene tilbake legger du inn beløpet som et negativt beløp (med minus fremfor) i utgift kolonnen. Ettersom beløpet er en reduksjon av en kostnad, ikke en inntekt. (Regnskapet vil dessuten kun registrere inntekter som er i kategorien 10 – 19).
Tagged with: ,
Top